Information

Varmt välkomna till oss här på Whistlewood's Kennel

Här bedriver vi avel och hundhållning med tanke och omtanke. Vi bor lantligt i södra Småland och har förmånen att vara omgivna av djur och natur som ett dagligt inslag i vår vardag. Hundar och hästar ligger oss varmt om hjärtat vid sidan om jakt, skogsbruk och allehanda sport.

Kennel Whistlewood's har funnits sedan 2002 och vi har fått ett stort kontaktnät världen över genom vårt hundintresse.

Hos oss finns tre raser, basset fauve de bretagne, jack russell terrier samt gammal dansk hönsehund

Fauvarna jagas det med, företrädelsevis rådjur, hare och räv.
Det är en fantastisk ras med sitt lättsamma temperament vilket ger en väldigt trevlig familjehund vid sidan av sina jaktliga egenskaper.

Våra jack russell är familjehundar med fokus på utställning, agility eller helt enkelt en trevlig och kul sällskapshund.

Gammeldanskarna är i minoritet hos oss. På vår gård har vi alltid haft en trevlig större hund och när turen kom att välja ny sådan föll valet på gammeldansk - ett val som vi är så nöjda med och förmodligen kommer det alltid att finnas en eller två av denna underbara ras hos oss.

Vi tycker det är viktigt att ha sunda hundar med god fysik. Motion i form av promenader och cykelturer är oftast ett dagligt inslag i rutinerna. Bra foder är en annan viktig ingrediens, vi fodrar med superpremiumfodret PrimaDog och är mycket nöjda med våra hundars hälsa, aptit, hull, päls och tänder.


Våra fauvar är ursprungligen från England med franska linjer. Vi försöker hitta en bra balans i drevtid, konstruktion, mentalitet och hälsa.

När det gäller jack russell har vi importerat flertalet från Australien men även från Finland, Norge och Ryssland.
Där eftersträvar vi en rastypisk, alert och glad individ.

Att skaffa valp är en härlig och glädjefylld upplevelse, det är mycket som ska planeras och iordningställas och här har vi sammanställt lite tips och råd för valpens första tid när den lämnat kenneln.

Vi berättar också om valpens första 8 veckor och hur vi gör här på Whistlewood's.

Vill du ha en snabbkoll gällande avmasking och vaccinationer har vi sammanställt en tidslinje för valpens första år.

Är du intresserad av valp från oss? 


Fyll i kontaktformuläret nedan och skicka till oss. Ofta har vi lie väntetid när det gäller valp så var gärna ute i god tid om ni har speciella önskemål gällande leverans, kön mm.

Skriv lite kortfattat om er själva och vilka förväntningar ni har på er nya fyrbenta kamrat.

För oss är det självklart att valpen ses som en familjemedlem och att den kommer att få ordnade förhållanden i sitt nya hem.
Läs gärna igenom våra önskemål och krav på Er valpköpare, vi sammanställt lite råd inför besök och valpköp

En valp är oftast mer aktiv  när den är 4-6 månader än då den är mellan 2-4 månader så det  det är bra om man har med detta i sin planering av tillsyn och omsorg för sin hund.

Basset Fauve De Bretagne
Jack Russell Terrier
Hane
Tik