besök och valpköp

Hur gör man när det blir aktuellt att köpa hund?

För många är det sedan länge ett planerat beslut där mycket kretsar att det skall vara rätt i tiden och optimal möjlighet att ta hand om sin nya familjemedlem.
För andra är det en tanke som leder till ett impulsivt beslut och vips så kanske man har en hundvalp att ta hand om. Inget behöver vara fel så länge du har förutsättning och möjlighet att ta hand om valpen på ett ordentligt sätt. En valp behöver mycket vila men samtidigt stimulans och närhet när den är vaken. 
Att hitta rätt uppfödare som kan leverera rätt valp i någorlunda rätt tid är också ett dilemma. Vi uppfödare har inte valpar på lager!
Tag gärna kontakt både skriftligt och senare muntligt. En presentation av dig/familjen där du kort beskriver din livssituation, ev erfarenhet av hund samt hur du tänker ta hand om valpen på bästa sätt första tiden, men lika viktigt är också  unghundstiden.

Vi vill också gärna veta dina preferenser  så vi kan matcha på bästa möjliga sätt.
Håll utkik på hemsidan och sociala medier för uppdateringar hos oss, ring oss om det är något ni undrar över. 

BESÖK OCH VALPKÖP 
våra rutiner 

Besök hos oss för att träffa rasen?

Ibland får vi den frågan, och vi försöker att tillmötesgå ett sådant önskemål om tid finns.
När det är högsäsong med valpleverenser så är det mycket besök här och då är det svårt att ha extra besök.
Vill man träffa och se rasen är ett bra alternativ någon närliggande hundutställning där det oftast finns flera uppfödare och hundägare med aktuell ras.

Tikarna paras och äntligen är kanske din valp på väg!

När tikarna är parade och konstaterade dräktiga skickar jag en intresseförfrågan via mail till er som har kontaktat mig. Detta upprepas när valparna är födda. För mig är det ett bra sätt att hålla kontakten och jag får färsk information från er valpköpare att intresse kvarstår. Ibland kommer det ett mail för mycket till ernär ni kanske redan köpt eller bokat valp på annat håll, det hoppas jag att ni har överseende med.
Framför allt till vår/sommar kan intresselistan vara lång och då är det bra om ni själva håller kontakt med mig via mail, telefon, messenger eller sms för att bekräfta ert intresse av valp

Det finns valp tillgänglig!

Så har vi en valp till dig, måste man då tacka ja? 
Från att tikarna paras till leveransklara valpar är det ca 4 månader, så det finns tid för planering, men er livssituationen kan förändras, det har vi full förståelse för, därför är er intresseanmälan inte bindande.

I de flesta fall blir blivande valpköpare dock överlyckliga och tackar tveklöst JA till att familjen skall utökas! Det är då det roliga börjar.  Vi använder oss av sociala medier samt hemsidan för uppdateringar med information om aktuell kull och valpbilder. Såklart är du välkommen att höra av dig både via mail och telefon.

Första besöket

De flesta vill gärna komma och hälsa på oss, valparna, tiken och övriga hundar på kenneln
Optimalt är att komma när valparna är  ca 6 veckor. Då har de börjat bli små individer och jag som uppfödare börjar skönja storlek, päls mm.
Att besöka valpar är jättekul och det brukar bli mycket att prata om. Ett besök hos oss är i regel bäst på eftermiddagen. Här är mycket som sker dagligen med de andra hundarna. Vi kan dock vara flexibla efter era önskemål. 
Lagom längd på besöket är drygt en timme. Då hinner vi diskutera och titta på valparna
Har ni frågor så förbered gärna dem. Det står också utförligt med nyttiga upplysningar på vår informationssida tips och råd>>
Om ni inte har möjlighet att besöka oss innan leverans är det ok, då brukar vi prata på telefon, sms, messenger, mail och på så sätt lära känna varandra lite. Detta brukar fungera utmärkt.